CONSTANTA Telefon: 0730  784  004 Email: makinovatorddd@yahoo.com

DEZINSECTIE

Ce este dezinsectia?

Dezinsectia – este ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere a insectelor purtatoare si transmitatoare de boli infecto-contagioase.

Din punct de vedere practic, dezinsectia este de doua feluri:

Preventiva (profilactica) care are scopul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor, prin crearea de conditii nefavorabile dezvolatarii acestora. Dezinsectia preventiva trebuie sa aiba caracter permanent, obligativitatea efectuarii acesteia fiind trimestriala, insa fara a depasi termenul dat de producator pentru remanenta substantei.

Curativa (terapeutica sau de combatere) in focar, care urmareste distrugerea si indepartarea insectelor din unitatea asupra careia se actioneaza; Ea se realizeaza la intervale repetate de 10-14 zile pentru distrugerea focarelor, fiind urmata apoi de dezinsectia profilactica.

De ce trebuie sa facem dezinsectia?

Serviciul de dezinsectie previne si combate transmiterea unor boli de catre rozatoare, prin muscatura sau contact. Pericolul mare pe care-l reprezinta acesti daunatori, consta in faptul ca provoaca numeroase pagube materiale si reprezinta un pericol deosebit pentru sanatate.

Dezinsectia se face prin pulverizare solutie lichida ce consta in utilizarea substantelor pesticide de ingestie si contact, pentru combaterea insectelor adulte si a larvelor.

Cand si unde trebuie efectuata dezinsectia?

Dezinsectia impotriva insectelor taratoare, precum gandacii, puricii, plosnitele trebuie efectuata pe tot parcursul anului, iar dezinsectia impotriva insectelor zburatoare, cu exceptia daunatorilor de depozit trebuie efectuata incepand cu luna martie si pana in lunile octombrie – noiembrie, in functie de temperatura mediului ambient.

Serviciile de dezinsectie trebuie sa fie repetate la anumite intervale de timp, stabilite prin lege, intre 30,60 si 90 zile.

- lunar in industria alimentara, in sistemul sanitar (spitale, policlinici, sanatorii etc.) si cel de invatamant (scoli, gradinite, camine etc.)

- trimestrial in restul unitatilor. Se recomanda ca dezinsectia sa fie repetata dupa perioada de eclozare, aceasta fiind de 14-21 de zile.